Jumlah Paparan Halaman

16 Mac 2011

usaha untuk mengembalikan fungsi jari jemari aku

today is 16 march, dah 5 hari tangan aku di operasi.patutnye esok tapi tetiba doc tu call n cepatkan ke sabtu lepas...act tangan kanan aku ada problem dlm bahasa kedoktorannya dipanggil trigger finger, jari akan merasa sakit apabila terbengkok n susah untuk dikembalikan ke posisi menegak dgn sendirinya. kena bantu dgn jari lain untuk menolak n akan ada bunyi snap..aku pilih untuk di operate sebab dah beberapa kali aku g fisio tapi masih tak berubah. doc kata dia disebabkan oleh tendon yang bertindih... ntahla ek..patutnya aku nak o[perate sebelah tangan je tapi doc kata nnt aku akan dibius penuh. so alang dah bius penuh baik aku buat je dua2 belah tangan, yang kiri ni pulak ada mslsh kebas, dlmn bahasa medic di panggil carpal tunnel, aku terima je dgn redha as lon g aku boleh lalui semuanya dgn baik...harap lepas semua nya akan segera kembali seperti sedia kala.. rindu nak masak untuk suami n anak2...alhamdulillah suami ku boleh diharap untuk buat keje rumah..kesian sgt2 katr dia...dahla kat tmpt keje penat balik rumah kena pulak buat keje rumah, bukan tu je..kena mandikan aku jgk...eheheh..tapi best sebab terasa lebih bersih dr biasA..EHEHeee..apapun aku tetap berdoa kepada Yang maha Esa Lagi Maha PengASIH AGAR KESEMBUHAN AKU DIPERMUDAhkan..agar aku kembali dpt menjalankan tjawab di tmpt kerja n especially di rumah secepatnya. terima kaseh suamiku sayang..moga selamanya kasih abang akan tetap begini. mengasihi sayang demi CINTA kepada Yang Esa...amin...

18 Januari 2011

berkurun lamanya...

masyaALLAH berkurun lamanya aku perap blog aku nih...huhuhu....lamanya tak menulis...alhamdulillah tahun 2010 berlalu dgn rasa syukur yang tak terhingga kepada Yang Esa. Aku masih bernafas dan diberi nikmat hidup yang bukan sedikit dari Yang Maha Agung. Moga kehadiran 2011 akan lebih dapat aku manfaatkan sebagai khalifah di muka bumi ALLAh ini. Moha aku terus diberi kesihatan yang baik serta keluarga di bukakan pintu rezeki yang melimpah ruah. Hani dan anis juga makin membesar.. aku sangat terhibur dengan keletah puteri2 ku lebih2 lagi hani yang gaya percvakapannya terkadang seperti org dewasa. Demi Tuhan aku sgt bahagia dgn nikmat hidup ini meskipun adakalanya masalah2 dari segi kewangan terutamanya begitu menyesakkan kepala untuk difikirkan. bagaimanapun aku bersyukur dgn rezeki yang dikurniakan apa yang aku risaukan ialah bebanan hutang yang seandainya boleh ingin ku langsaikan semuanya. sesungguhnya aku menyesal berhutang...huhuhuhu....apapun aku panjatkan doa yang tidak terhingga kepadaMu ya ALLAH, murahkan la rezeki kami sekeluarga, moga hutang2 itu dpt dibereskan...aminnn

19 Ogos 2009

18 ogos 2009

kangkung goreng belacan
kembong masam manis, ada ikan bawal n kembong je kat kedai tu...tapi sedap tau! 2 jus epal
sotong goreng tepung...sangat best! faveret aku nih!
tunggu mamam ye sayang...jap eh...
tom yam campur, favourite hubby ku!
ini la ropenye kek utk annivesary semlm...americam coklat..nyum..nyum..manis giler.
ini kek utk ibu dan ayah tau!
kami bertiga...tahun depan insyaALLAh berempat pulekkk...tunggu... ya ALLAH, syukur atas segalanya... ini ler serba sebanyak (wah! serba sebanyak nih...pic2 yg dpt dikongsi....plan nak g tasik idaman, sangat romantis tempat tu, tapi sebab mlm tadi hujan n tempat tu pulak jauh dari kediaman kitaorg n maybe hubby i pun tak berapa nak larat g jauh2 so kitaorg decide g kedai makan yang dekat sgt rumah kitaorg...lagipun nak bawa hani malam2 buta g tempat2 lalu hutan lak...tak bagus pulak rasanya...apapun alhamdulillah...balik, perut kenyang banget!

18 Ogos 2009

today is our 3rd annivesary...!!

kami kahwin berempat tau!
nampak lang sing la pulak...hahahaha perasaan!
pic pas nikah...peach u...
senyuman kebahagiaan
suamiku yang tercinta
Tarikh Hari ni adalah tarikh yang sangat bermakna dalam hidupku kerana secara rasminya pada tarikh ini 18 ogos 2006, En. Ashari Bastian Andi Baso telah menjadi milik ku yang hakiki... alhamdulillah aku bahagia kerana memiliki dirinya..biasalah dlm rumahtangga kadang2 mesti ada punyela tergigit lidah (ooopss jgn fikir yang kuning2 ok) tapi tu semua adalah warna warni hidup berumahtangga yang membuatkan diri ini semakin sayang kepada dirinya.. walaupun aku dan suamiku tidak banyak persamaan namun itulah yang membuatkan kami semakin dekat dalam usaha untuk saling memahami dan melengkapi. Kehadiran Nur Farhani Batrisyia lebih menyemarakkan lagi cinta kami, dan sekarang aku sedang menunggu kelahiran buah cinta kami yang ke dua. Tentang sambutan, biasa2 jek..dalam kotak fikiran ni ingat nnt nak beli kek n keluar dinner jek malam karang..apa yang penting, doa dan harapanku semoga ikatan cinta, kasih dan sayang kami ini sentiasa dirahmati ALLAH S.W.T dan terpatri kukuh untuk antara satu sama lain sehingga ke alam syurga. Mudah2an ALLAH juga akan mengurniakan kami zuriat-zuriat yang soleh dan solehah...doakan kami ek! alamak..ingat nak up load pic nikah dulu tapi tak bawakla usb connector..insyaALLAH lain kali la ek...da...!!

04 Ogos 2009

Bisnes comforter

Baru-baru berminat la pulak aku untuk menjual set comforter, mula beli jek kat ada sorg pengedar ni...teiba aku rasa cam best jugak kalau dpt bisnes skit2 comforter tu sebab harganya agak berpatutan kalau nak banding dgn harga comforter kat luar yg agak melampau....so sape yg rasa berminat leh la wat tempahan...oooppss..tapikan...pagi tadi masa aku call adik yg suply comforter tu, sekali dia demam da...tak dpt nak hantar...so sesapa yg dah wat tempahan, farah minta maaf sesangat sebab agak lambat la dapatnye...kesyian jgk kat adik ni...mudah2an dia cepat sembuh la...risau skang penyakit macam2..harap2 demam biasa jer la ek...

31 Julai 2009

Yang ni pulak harganya RM95
Latest Design
1 fitted sheet, 1 comforter, 4 sarung bantal kepala n 1 sarung bantal peluk.

Set Comforter & Cadar Untuk Dmiliki

Set Comforter&Cadar Baru (Queen Size)
1 Cadar
1 Comforter
4 Sarung Bantal & 1 Sarung Bantal Peluk
Harga RM85 ( Tambah RM5 untuk Courier)
Sila beri NO.KOD Cadar semasa Membuat penempahan
dan sms ke NO. 012-3537089 atau email Fyra_81@yahoo.com